22 d’octubre del 2016

Nota de prensa de la Junta de la AEN-PV

Tras el anuncio por parte de la Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana , Mónica Oltra, el pasado 10 de octubre de la ampliación de plazas residenciales para personas con enfermedad mental en 2017 (http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/10/11/enfermos-mentales-contaran-100-nuevas/1477871.html) la Junta de la AENPV difundió la siguiente nota de prensa,  publicada en el Diario Información de Alicante el 18 de octubre.

ON VAS, MÒNICA?

Qui assessora la Vicepresidenta i Consellera de Polítiques Inclusives i Igualtat en termes de Salut Mental? Com és possible que , com a mostra del compromís de la Generalitat amb les persones amb malalties mentals, reivindique l' obertura de centres d'internament?
Sap la Consellera que està seguint la mateixa política que els seus antecessors i tindrà el dubtós honor de retrocedir a la mateixa xifra de persones internades que teníem abans de la Reforma Psiquiàtrica, quan els Psiquiàtrics de Bétera, Jesús i Santa Faç funcionaven fa 40 anys? Coneix que els dispositius que funcionen amb una perspectiva més comunitària i que podrien contrarestar la tendència retrògrada estan ofegats? L'interessa, ara o quan puga, desenvolupar serveis que donen suport a l'emancipació de les persones amb malaltia mental? Hi ha intenció de modificar l'actual sistema de concerts per un altre més decididament públic, o està prenent la mateixa direcció que criticava a les empreses de Juan Cotino a l'anterior legislatura? Retornarà, ara o quan puga, les precàries prestacions econòmiques que rebien a les persones que han vist inesperadament minvat el seu grau de discapacitat? Vetlarà perquè la incapacitació judicial i la tutela de la Conselleria no siguen equivalents a internaments?

On vas Mònica, on vas?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada